Mobila
April 4, 2014 posted by admin

Tendintele anului 2014 in materie de mobila

Tendintele anului 2014 in materie de mobila

Vrei sa-ti schimbi mobila, insa nu oricum, ci cu una nou-nouta, cat mai moderna, deosebit de estetica si practica in acelasi timp, astfel incat sa fii in pas cu moda anului 2014?

Toata lumea stie ca tendintele in materie de design interior, dar si de mobilier, aici includem si anul 2014 si probabil si cei care vor urma, iau nastere la Milano, in Salonul International de Mobila. Nici ca se putea altfel, Milano fiind capitala modei, indiferent ca este vorba despre haine sau despre un nou trend in amenajarile interioare.

Ce spun designerii de la Milano despre mobila anului 2014?

Salone del Mobile sau Salonul International de Mobila, cum ii spunem noi romanii, este considerat a fi cel mai mare eveniment din intreaga lume si este dedicat exclusiv decoratiunilor interioare, printre care si mobila. Moda aici se naste, trendurile de aici pornesc, deci fi pe faza si haide sa vedem ce ne propun numele mari in materie de design.

Pentru 2014 se poarta designul minimalist in ceea ce priveste mobila si materiale de calitate pentru confectionarea acesteia. Se incearca, de asemenea, si imbinarea esteticului cu partea ce tine de functionalitate, in sensul ca mobila anului 2014 trebuie sa reuneasca intr-o singura piesa utilitatea a 2 articole distincte.

Ca exemplu, pentru a fi mai clar cititorului despre ce este vorba de fapt, trebuie sa amintim piesa de rezistenta a celebrului eveniment de la Milano: o canapea semirotunda, care in interior are atasata o masuta de cafea, iar la exterior o biblioteca. Ce-ti poti dori mai mult de atat?

In continuare se pune accent pe fiecare detaliu in parte si se imbina cu succes elementele metalice cu cele din lemn si cu pielea naturala, realizand canapele sau fotolii de toata frumusetea.

Una peste alta, vorbim despre perfectiune in fiecare detaliu, calitate si ingeniozitate, prin valorificarea fiecarui spatiu disponibil, chiar si atunci cand vine vorba de mobila.

Ce se mai poarta in materie de mobila?

Pentru 2014 specialistii in materie de amenajari interioare propun mobila veche, cu forme brute, dar atat de “naturala” si apropiata de sufletul omului. Mobilierul trebuie sa fie realizat din lemn sau metal si sa prezinte un aspect antichizat. Este suficienta o astfel de piesa de mobilier, iar restul decorului va veni de la sine.

Tot 2014 aduce in trend piesele de mobilier supradimensionate. Nu trebuie sa incarci atmosefera cu multe piese de mobilier, este suficient si un simplu fotoliu, insa sa fie mare , “puternic” si sa atraga toata atentia asupra lui.

Daca vrei sa fii in pas cu moda, nu neglija cuprul. Acesta este utilizat cu succes de catre designerii de mobila, creand diverse accesorii pretioase. Nu uita si de formele geometrice. Alege o piesa de mobilier cu o forma mai deosebita si vei sublinia in acest mod aerul modern pe care-l aduce 2014. In plus, accentele decorative cad si pe imprimeuri. O canapea inflorata sau un scaun tapitat vor fi mereu la moda in anul 2014.

In ceea ce priveste culorile anului 2014 in materie de mobila, vorbim despre un an permisiv, care te lasa sa alegi dupa pofta inimii. Fii indraznet! Fii pretentios! Alege culori tari, vii, puternice cum este galbenul, portocaliul, turcoazul, movul, rosu sau chiar gri si negru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *