Restauratori mobila
April 15, 2014 posted by admin

Misiunea unor restauratori mobila

Misiunea unor restauratori mobila

Vrei ca píesele de mobilier sa isi recapete aspectul de demult? Apeleaza la restauratori mobila profesionisti!
Restaurarea semnifica restabilirea unitatii potentiala a pieselor de mobilier vechi ce pot fi privite ca opere de arta. Insa, restaurarea, pe langa faptul ca este un act cultural, in prezent reprezinta, mai mult decat orice, o tranzactie comerciala. Astfel, cerintele clientilor pot varia semnficativ: unii vor dori ca piesele de mobilier restaurate sa isi pastreze varsta, conservandu-se semnele de imbatranire, altii vor dori ca vechile piese sa se transforme in obiecte noi, fara niciun defect, altii vor solicita modificari structurale care sa le confere o utilitate diferita fata de cea initiala, etc. Iar, restauratorii nu au incontro, decat sa respecte dorintele clientilor sai, neluand in considerare valoarea artistica si culturala a mobilierului.

De ce sa apelezi la ajutorul unor restauratori mobila

Procesul de restaurare al pieselor de mobilier este total diferit fata de cel de reconditionare, cu toate ca acestea sunt, de foarte multe ori, utilizate impreuna in cadrul unor proiecte. Restaurarea are drept obiectiv restabilirea functiei originale a pieselor de mobilier, precum si eliminarea faptelor de fals artistic sau istoric, pastrand vizibilitatea urmelor timpului asupra acestora. Apeland la ajutorul unor profesionisti care stiu sa faca diferenta intre restaurare si reconditionare/ reparare, aveti posibilitatea de a ajuta la conservarea unui patrimoniu ce risca sa se deterioreze sau sa se piarda. O mobila veche isi va recapata stralucirea si functiile sale estetice si practice. De asemenea, veti obtine cresterea valorii mobilierului in decursul anilor, cu atat mai mult cu cat tipul respectiv de mobilier nu se mai fabrica, iar materialele care se utilizeaza pentru confectionarea sa sunt foarte rare in procesul de executie modern, in ciuda rezistentei lor. Daca detineti un mobilier vechi trebuie neaparat sa il restaurati fie pentru amplasarea sa in locuinta proprie, fie pentru a-l vinde prin casele de licitatii, de pe urma carora, cu siguranta, veti obtine castiguri impresionante.

Despre restaurare si restauratori mobila

Dupa cum reiese din cele de mai sus, restaurarea este o interventie curativa, aceasta putand fi intreprinsa doar de catre specialisti in domeniu si anume de restauratori. Acestia trebuie sa aiba in vedere cateva reguli de baza, general valabile, indiferent de materialul din care este realizat obiectul. Bineinteles, restauratorii trebuie sa utilizeze si instrumente si materii cu ajutorul carora procesul de restaurare se va ridica la cele mai inalte standarde de calitate, respectand cele trei mari principii specifice acestei operatiuni: reversibilitate, lizibilitate si stabilitate. Un restaurator trebuie sa fie inarmat cu rabdare pentru detalii si sa aiba o cultura vasta in ceea ce priveste istoria artelor, astfel incat restaurarea sa se realizeze in conditii optime. Restaurarea fie a pieselor de mobilier, fie a oricaror alte obiecte, pastreaza integral partile originale, chiar daca acestea sunt deteriorate, incercand sa le aduca la o stare care sa le exprime functionalitatea. Intre aceste elemente vechi si cele noi care se adauga pentru intregirea obiectelor, trebuie sa existe o stare de compatibilitate. Daca sunteti in cautarea unor restauratori de mobila profesionisti, va invitam sa accesati pagina de internet zoom-biz.ro. Aici aveti o multitudine de optiuni care se vor plia, cu siguranta, pe cerintele si necesitatile fiecaruia dintre voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *