Accesorii mobila
March 31, 2017 posted by admin

Jaluzele exterioare de la firma Damar Construct

Jaluzele exterioare de la firma Damar Construct

Rulourile exterioare sunt acele produse care au un caracter tehnic inalt, iar asta impune o multime  de limitari in momentul in care se doreste montarea acestora.

Pentru a putea intelege acel sistem de monatj pe care il au jaluzelele exterioare, in primul rand trebuie sa diferentiem intre aceste doua categorii de produse, urmatoarele:

  • rulouri exterioare aplicate, acestea montandu-se pe tamplaria care deja existenta, ele aplicandu-se, asa dupa cum numele le spune, peste tamplarie, fiind lipite sau la distanta de aceasta ; exista si diversi  beneficiari ce opteaza pentru a monta rulourile pe fatada cladirii, astfel creandu-se  gol de aer are este intre tamplarie si respectivul covor de lamele;
  • rulouri exterioare suprapuse ce reprezinta tipul mai nou al acestor rulouri si care au principala caracteristica si in acelasi timp avantajul de a asigura mai bune protectii din punct de vedere termic al locuintelor; astfel de rulouri sunt montate numai alaturi de noua tamplarie, clipsandu-se undeva deasupra tocului fereastrelor si intrand in golul care sunt in zidarie o data cu acesta.  Jaluzelele suprapuse nu se monteaza dupa ce respectivul client si-a instalat tamplaria, iar in  cazul acesta se apeleaza  la niste rulouri aplicate.

Montajul specific jaluzelelor exterioare aplicate

Rulourile acestea aplicate se vor  monta astfel:

  • pe tamplarie, avand fixarea chiar pe tocul ferestrei sau avand fixarea in laterale, chiar in zid; in ambele dintre aceste situatii, se trece snurul in interiorul casei iar asta se va face chiar prin tocul ferestrei;
  • pe fatada, acolo unde exista beneficiari ce solicita  tipul acesta de montaj; important este sa se cunoasca detalii privind fatada, respectiv daca este izolata si in acest caz,  trebuie sa se stie  ce grosime va avea polistirenul, in asa fel incat suruburile de prindere sa poata fi unele adecvate; exista si anumite avantaje cat si dezavantaje ale sistemului acesta; in  cazul de fata, snurul de actionare este trecut prin zid si va fi  nevoie sa se foloseasca un arc lung  ca sa nu se deterioreze in momentul actionarii.

 

Montajul rulourilor de exterior, suprapuse

Aceste rulouri suprapuse putem sa le montam numai impreuna cu noua tamplarie. Acestea  se fixeaza chiar la tocul tamplariei introducandu-se impreuna cu ele in golul de zidarie. Ghidajele lor se fixeaza de toc, prin intermediul unui sistem de glisare care va asigura etanseitatea.

In procesul de montaj al rulourilor exterioare care sunt suprapuse, important este sa tinem seama ca nu e necesar  sa existe presiune prea mare pe caseta. Astfel spus, atunci cand se izoleaza spuma perimetrul pe care il are tamplaria, este important sa avem grija sa nu preseze direct pe caseta, putand sa duca in acest fel la presiune pusa asupra covorului care are lamele, iar asta va determina o functionare intr-un mod defectuos al acestuia.

Daca tinem cont de astfel de detalii tehnice, atunci se recomanda montarea acestor rulouri exterioare realizata de catre montatori care sunt specializati in acest domeniu. Pentru ca greselile de montaj pot sa afecteze buna functionare a acestor rulouri sau pot sa determine avarierea lor, exista si un risc de pierdere a garantiei care e oferita de catre producator.

Jaluzelele exterioare pot sa regleze climatul din cadrul incaperilor si pot sa economiseasca in acelasi timp si energia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *