Accesorii mobila
August 8, 2017 posted by admin

Diferenta dintre un audit energetic si certificat energetic

 

De multe ori oamenii confunda realizarea unui audit energetic cu un certificat energetic. Tocmai de aceea este necesar sa facem o diferenta intre cele doua astfel incat sa puteti solicita usor ceea ce aveti nevoie.

Diferenta dintre un certificat si un audit energetic

Atat auditarea cat si eliberarea unui certificat energetic se realizeaza de catre auditori atestati de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Practic auditul inseamna realizarea constatarilor si raportarea performantei energetice a unei cladiri sau a unei constructii dar si elaborarea solutiilor pe care trebuie sa le intreprinda proprietarul pentru a putea oferi o calitate superioara dar si conditii adecvate. Toate acestea sunt trecute pe certificat, ceea ce reprezinta documentul pe care il veti primi in urma realizarii auditului. Ambele procedure nu pot fi intreprinse independent.

Insa, atentie mare si la persoana care realizeaza auditul intrucat acesta trebuie sa fie auditor de gradul I intrucat numai acesta are competenta de a intocmi un raport de audit, respective sa elibereze un certificat energetic. Dar acesta din urma poate sa fie eliberat si de un auditor atestat de gradul 2 dar nu va putea intocmi un raport de audit.

Pe baza acestui raport de audit se stabileste solutia tehnica de reabilitare termica a blocului si se stabileste fezabilitatea economica a investitiei prin cresterea clasei energetice pentru cladirea auditata,

Este foarte important ca acest certificat energetic sa se elibereze deoarece asigura calitatea pe care o prezinta cladirea sau apartamentul oferit spre vanzare sau inchiriere. Astfel, clientul va putea sa evalueze perioada de timp in care isi va amortiza investitia sau care sunt necesitatile pentru a creste eficienta energetica dupa ce a cumparat imobilul astfel incat sa isi sporeasca confortul.

Realizarea auditului si eliberarea certificatului

Colectarea datelor se face numai la fata locului pentru a putea realiza un audit energetic. Tocmai de aceea, inca din primele momente in care veti discuta cu specialistii nostri veti programa o intalnire la locatie apoi se intreprind procedurile pentru a realiza constatarile necesare. Solutiile propuse de auditor in raport si intocmirea unui certificat energetic reprezinta o necesitate dar si o obligatie legala.

Pe baza certificatului, proprietarul unei cladiri sau a unui apartament poate sa isi calculeze consumul pe un an, astfel incat daca are in vedere anumite economisiri sa vada in ce masura poate sa realizeze acest lucru. Prin acest intermediu, totul devine mult mai rentabil si se certifica calitatea pe care o prezinta bunul imobiliar. Valabilitatea unui astfel de certificat energetic este de 10 ani de la data eliberarii inscrisa pe certificat cu exceptia situatiilor in care se realizeaza intre timp imbunatatiri sau imobilul se vinde sau se inchiriaza.

Daca sunteti in cautarea unor experti care sa realizeze si sa intocmeasca astfel de certificate energetice atunci apelati la specialistii nostri. Mai multe detalii despre serviciile oferite dar si pentru a va programa pentru un audit in vederea obtinerii unui certificat energetic atunci va asteptam pe site-ul nostru www.certificat-rapid.ro. Tot aici veti putea sa gasiti si datele noastre de contact prin care puteti sa obtineti toate informatiile necesare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *