Accesorii mobila
August 12, 2017 posted by admin

De ce este nevoie de un certificat energetic?

Conform legislatiei in vigoare, nu se poate vinde sau inchiria o locuinta daca acest certificat lipseste. Acest document indica performanta energetica a cladirii iar motivele pentru care aveti nevoie de acesta sunt explicate mai pe larg in randurile ce urmeaza.

Pentru a obtine un certificat energetic, proprietarul unei locuinte trebuie sa depuna o serie de documente precum si o solicitare la o companie care se ocupa de eliberarea certificatului. Eliberarea acestui certificat energetic se face de catre auditori atestati de Monisterul Dezvoltarii Regionale si Administratiei publice.

Importanta detinerii unui certificat energetic

Un specialist se va deplasa la adresa indicata de solicitant si va efectua un audit energetic in urma caruia se va constata nivelul de performanta energetica. Acest lucru se obtine prin determinarea cantitatii de energie ce este consumata prin incalzire, iluminare si producerea de apa calda menajera intr-o cladire sau intr-un apartament. Pe baza certificatului energetic obtinut se pot afla si care sunt solutiile de imbunatatire, reabilitare si eventual o modernizare termo-energetica a instalatiilor de apa si incalzire.

Orice act de vanzare sau cumparare trebuie sa aiba atasat si acest certificat energetic deoarece intreg procesul devine nul daca acesta nu exista. Viitorul proprietar trebuie sa fie constient ca pentru pretul platit pentru locuinta trebuie sa beneficieze de conditiile aferente, astfel incat sa stie daca sunt necesare investitii suplimentare sau daca conditiile actuale ofera o performanta crescuta.

Mai ales daca este vorba despre inchirierea unui apartament sau a unei case, pe baza acestui certificat energetic poate sa determine pe baza informatiilor, cat il vor costa utilitatile in perioada cat va locui in acel spatiu. Drept urmare, un certificat energetic este o garantie a calitatii bunului imobiliar oferit spre vanzare sau inchiriere.

Intocmirea auditului energetic si importanta detinerii unui certificat energetic

Pentru ca auditul energetic sa se poata intocmi asa cum trebuie, solicitantul trebuie sa furnizeze un set de documente si anume: actul de proprietate al cladirii sau extrasul de carte funciara, fisa cadastrala sau releveul cladirii / apartamentului si toate datele cu privire la dotarile actuale ale spatiului respectiv. Acestea sunt necesare pentru a putea stabili cu o acuratete cat mai mare eficienta energetica sau gasirea motivatiei pentru care anumite lucruri lipsesc si nu se pot oferi.

Avand un certificat energetic puteti sa justificati mult mai bine valoarea pe care o cereti iar cumparatorul se va simti mult mai in siguranta daca va sti ca tot ceea ce specifica anuntul este corect. Acestea sunt doar cateva dintre avantajele oferite de certificatele energetice si veti vedea ca prin intermediul lor puteti sa atrageti mult mai usor clientii pentru a vinde casa sau apartamentul. Totodata, un certificat energetic va ajuta si sa determinati care sunt imbunatatirile pe care trebuie sa le realizati in casa dumneavoastra astfel incat sa beneficiati de confort maxim.

Daca doriti sa consultati un expert in vederea obtinerii unui certificat energetic atunci va asteptam pe site-ul www.certificat-rapid.ro. Aici veti gasi toate informatiile necesare dar si suportul constant al unei echipe de specialisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *