Confectii metal
April 4, 2014 posted by admin

Confectii metal, accesorii cu stil pentru mobila ta

Confectii metal, accesorii cu stil pentru mobila ta

Dezvoltarea tehnologiei din ultimii ani a permis ca si in industria mobilei sa se inregistreze o evolutie in ceea ce priveste eficientizarea spatiului si functionalitatea mobilierului. Acum, pe piata de profil gasesti produse cu inchidere lina si silentioasa si chiar sisteme electrice de deschidere a usilor si sertarelor. Noile solutii pentru crearea unui mobilier modern cu ajutorul de confectii metal au dus la realizarea usilor pliante cu ridicare, sertare cu extensie totala, corpuri pe colt si sisteme variabile de compartimentare interioara.

Industria de mobila este una dintre cele mai mari industrii din Romania. Ea utilizeaza produse precum furnirele estetice, placajele, lamelele din lemn, cherestea, pal si confectii metal, acestea din urma  fiind deosebit de importante atat pentru partea ce tine de estetica, dar si de functionalitatea pieselor de mobilier.

Confectii metal folosite in realizarea mobilei

Printre cele mai cunoscute si mai utilizate confectii metal in realizarea de mobila de calitate se numara:

–          Sisteme de ridicare;

–          Picioare si role mobilier;

–          Manere si profile manere;

–          Glisiere sertar;

–          Balamale standard sau cu deschidere speciala.

De ce sa alegi confectii metal?

Folosind confectii metalice de calitate vei avea o mobila frumoasa si practica atat la interior, dar si la exterior.

Confectiile metalice permit ca usile mobilierului  sa fie bine prinse, iar  sertarele sa se inchida usor. In plus, o mobila buna trebuie sa fie prevazuta si cu manere, glisiere si balamale rezistente. Toate aceste produse fac din mobila ta una deosebit de estetica si de functionala.

In cazul oricarui produs de mobilier diferenta o fac confectiile metalice si accesoriile. Daca vrei sa ai parte de mobila ta pentru foarte multi ani de acum incolo, alege o varianta mai scumpa a confectiilor metalice, astfel esti sigur ca un ban in plus inseamna si calitate.

Confectii metal – balamale aruncatoare

Ultimele tendinte in realizarea mobilierului aduc in prim plan un stil centrat pe functionalitate, linii simple, drepte si cat mai putine ornamente. Din acest motiv a aparut  necesitatea gasirii unui nou tip de balamale, care sa se imbine perfect in designul mobilierului si sa ii creasca functionalitatea. Vorbim despre balamalele aruncatoare.

Caracteristicile balamalelor aruncatoare:

–          Sunt montate in interiorul mobilierului si nu sunt vizibile in exterior;

–          Ajuta usile sa nu se loveasca cand sunt deschise, fiind cea mai buna solutie pentru usile grele;

–          Balamalele aruncatoare pot fi reglabile si permit ajustarea pozitiei pe orizontala si verticala pana cand usile sunt aliniate perfect. Acest tip de balamale este disponibil pentru usile din sticla si  pentru cele din lemn;

–          Balamalele aruncatoare cu piston permit inchiderea automata a usilor dulapului fara ca acestea sa se tranteasca, protejand astfel integritatea balamalei si a lemnului. Aceste balamale tin usile inchise fara a mai fi nevoie de opritor cu magnet sau bila.

In functie de  modul de deschidere a usilor mobilierului, intalnim urmatoarele tipuri de balamale aruncatoare:

–          balamale aplicate;

–          balamale semiaplicate;

–          balamale incadrate.

Balamalele aplicate se folosesc pentru usile ce acopera marginile dulapului. Balamalele semiaplicate sunt pentru usile ce acopera doar jumatate din grosimea lateralelor. Balamalele incadrate se folosesc la usile ce se incadreaza perfect in interiorul ramei dulapului.

Dupa cum se observa, balamalele joaca un rol esential in realizarea unei mobile de calitate. Tocmai de aceea, nu ezita sa utilizezi confectii metalice de calitate atunci cand ai in plan sa-ti faci o mobila la comanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *