Accesorii mobila
December 2, 2014 posted by Bianca Hau

Ce este sticla sablata?

Ce este sticla sablata?

Sticla sablata este rezultatul sculpturii intentionate si de multe ori artistice a suprafetei de sticla pentru a lasa un finisaj alb, mat. Aceasta tehnica este utilizata pentru a crea modele pe sticla. Sticla sablata sau gravata poate fi gasita intr-o varietate de forme decorative, inclusiv usi de sticla si ferestre, mobilier, sticle de vin, platouri pe care se servesc mancaruri, etc. Abilitatea specialistilor de a sabla sticla va determina calitatea si detaliile piesei rezultate.

Cum se realizeaza sticla sablata?

Sablarea este actul de imprimare a unui material abraziv, cum ar fi nisipul, pe o bucata de sticla. Zgarieturile abrazive de pe suprafata sticlei ajung sa creeze un aspect mat. Nisipul, carbura de siliciu si oxidul de aluminiu sunt folosite ca materiale abrazive, dar este nevoie totusi sa se lucreze cu atentie atunci cand are loc sablarea, deoarece inhalarea prafului cu care se face sablarea este periculos. In special praful de nisip este nesigur pentru ca daca se inspira, poate provoca o boala pulmonara care poate fi letala, numita silicoza. Pentru a evita pericolul inhalarii prafului in timpul procesului, sablarea este controlata atent, folosind o sursa alternativa de aer, imbracaminte de protectie si ventilatie corespunzatoare.

Primul proces de sablare a fost prevetat in SUA in 1870, fiind adesea folosit pentru curatarea perfecta a unei suprafete din geam care urmeaza sa fie vopsita sau pe care se va pune material de etansare.

In ceea ce priveste decorarea sticlei, sablarea este o tehnica populara extraordinara, cu putini inlocuitori. Chiar daca este posibila gravura de mana, aceasta consuma incredibil de mult timp si finante, iar gravarea cu laser prezinta o gama relativ mare de defecte, facand ca aceasta optiune sa fie discutabila. In schimb, sablarea poate fi folosita pentru decorarea sticlei in doua moduri: gravura si sculptura.

Avantaje sticla sablata

Printre numeroasele avantaje pe care le ofera sticla sablata se numara posibilitatea de a imprima orice text pe sticla, acesta fiind limitat doar de preferintele si cerintele clientilor. Aceasta este asemeni unei foi de hartie sau a unui geam pe care se poate desena si picta orice. In general, la un astfel de act artistic participa doua persoane, una care se ocupa cu aspectul artistic, cu imaginea (artistul), si o persoana care realizeaza practic sablarea (specialistul).

Un alt beneficiu pe care vi-l ofera acest tip de sticla este intimitatea pentru ca permite trecerea luminii, dar impiedica persoanele sa vada prin ea, adica este ca un mijloc de filtrare.

Daca in trecut sticla sablata se intalnea in special in hoteluri, restaurante, birouri sau alte institutii, in acest moment acestea se regaseste si in case si reprezinta un element foarte modern, care ofera casei un aspect personalizat.

Herra Design va poate realiza orice proiect din sticla decorativa si va incerca intotdeauna sa imbine eleganta cu rafinamentul, astfel incat sa rezulte un proiect modern, interesant si extrem de apreciat de catre cei care il vad. Orice lucrare de sablare realizata aici va fi originala si va da locului in care este montata un aspect personalizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *