Mobila dormitor
September 10, 2015 posted by admin

Ce este o saltea ortopedica

Ce este o saltea ortopedica

O saltea ortopedica este o saltea ce este concepută pentru a sprijini corespunzator muschii spatelui si coloana vertebrala.

Salteaua ortopedica poate fi de duritate putin peste medie, iar inaltimea trebuie sa fie de 20 cm. De regula dormitul pe saltele ortopedice este prescris persoanelor ce au dureri de spate pentru a preveni viitoarele leziuni ce ar putea sa apara din dormitul pe o saltea obisnuita ce nu permite o aliniere corespunzatoare a coloanei vertebrale. Specialistii sunt de parerea ca dormitul pe o saltea ortopedica are un efect benefic asupra calitatii somnului si anume din aceste considerente recomanda saltele ortopedice nu doar persoanelor cu probleme de sanatate ci tuturor celor care doresc sa se odihneasca calitativ.

Atunci cand sutem pusi in situatia de a alege o saltea ortopedica calitativa ne apar in gand o mie si una de intrebari:

1. Cum alegem corect o saltea ortopedica?
2. Care ar trebui sa fie duritatea acesteia?
3. Care trebuie sa fie inaltimea optima a saltelei ortopedice?
4. Care trebuie sa fie elementele componente ale saltelei ortopedice?

Consultand magazinele de specialitate, intreband opinii si pareri cu siguranta veti gasi raspunsuri la intrebarile de mai sus si veti achizitiona salteaua ortopedica potrivita pentru dumneavoastra.

Caracteristicile de baza ale saltelelor ortopedice:
1. Salteaua ortopedica trebuie sa fie ergonomica si anatomica. Salteaua trebuie sa fie in masura sa se adapteze formei corpului pentru a avea o tinuta corecta in timpul somnului;
2. Este necesar ca salteaua ortopedica sa permita odihna si relaxarea calitativa in timpul somnului;
3. Datorita structurilor sale rigide salteua ortopedica trebuie sa garanteze o pozitie corecta a spatelui, evitand riscurile de leziune a coloanei;

Recomandari in alegerea unei saltele ortopedice:
– tineti cont de densitatea stratului de bumbac pentru fata de vara si densitatea stratului de lana si de bumbac pentru fata de iarna;
– atentie la grosimea saltelei ortopedice (in functie de model vor fi diferite dimensiuni);
– un rol important il au materialele din care sunt confectionate straturile interioare si cele exterioare ale saltelelor ortopedice.

Avantajele saltelelor ortopedice:

– mentine coloana vertebrala in pozitie corecta;
– favorizeaza circulatia aerului si elimina umiditatea;
– asigura un nivel maxim de relaxare;
– protejeaza impotriva acarienelor;
– ofera suportul necesar in acel loc in care corpul are cea mai mare nevoie, etc..

Sfaturi utile pentru intretinerea corecta a saltelelor ortopedice:

1. Intoarcerea saltelei ortopedice
Specialistii recomanda de a intoarce salteau minim de doua ori pe an. In cazul saltelelor ortopedice cu arcuri intoarcerea se va executa mai des pentru a preveni tasarea, care duce la deformarea arcurilor;

2. Protejarea saltelei ortopedice prin utilizarea unui huse
Husa este solutia ideala pentru a proteja salteaua de praf, pete accidentale sau murdarie. Husa detasabila poate fi spalata de cate ori doriti, iar salteaua va fi ca noua.

3. Curatarea corespunzatoare a saltelei ortopedice
Daca nu aveti o husa care sa va protejeze salteaua, atunci aveti posibilitatea sa curatati salteaua cu solutie speciala pentru curatarea saltelelor. In nici un caz sa nu utilizati apa, pentru ca veti inrautati si mai mult situatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *